URGENT

Bonificació entre el 35 i el 50% pels camions obligats a passar per l’autopista

Compartiu aquesta història

Els vehicles afectats per la restricció de pas per la N-II tindran una bonificació de fins el 50% en el preu del peatge de l’AP-7, segons ha anunciat dilluns la ministra de Foment, Ana Pastor, després d’una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. El descompte serà del 35% en el cas dels vehicles de gran tonatge provinents de fora de l’Estat.

El pas de camions per la N-II estarà restringit a partir d’aquest divendres entre Maçanet i la Jonquera i fins que no es pugui desdoblar la carretera en el seu recorregut per les coarques de Girona. En aquest sentit Foment ha publicat aquest dilluns al BOE la licitació del desdoblament de tres trams de la N-II, fet que per a la Ministra Pastor demostra que el projecte “no és una promesa, sinó una realitat i un compromís seriós de l’Estat.

Sobre la bonificació del peatge, Pastor ha reconegut que la Generalitat i l’Estat voldrien que els descomptes fossin més amplis, però que les administracions no poden aportar més recursos en el context actual de restriccions pressupostàries. Diu Pastor que es tracta d’una mesura a curt termini, mentre s’executa el desdoblament de la via.

Pastor no ha assegurat que el trànsit es restringeixi completament als camions a partir del 19 d’abril, ja que el Consell de Ministres d’aquest divendres ha de validar l’acord amb la Generalitat i Abertis i, posteriorment, la ministra i el conseller Vila han de signar el conveni. Tanmateix, Pastor ha suggerit que la concessionària Abertis podria permetre el pas de camions per l’AP-7 bonificats abans de l’aprovació formal del conveni.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics