URGENT

Blanes difon el significat de diferents paraules catalanes al carrer

Compartiu aquesta història

 

A tocar de St Jordi, l’Oficina de Català de l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) han unit esforços per tal de difondre el significat d’alguns mots catalans a través dels establiments associats.

Fins al 30 d’abril les botigues del centre del municipi exhibiran més d’un centenar de cartells en els que s’explica l’origen d’un total de 30 paraules del lèxic comú català, com ara carxofa, perfum, xandall, client, botiga. A més s’intenta que les paraules i els establiments on està el cartell tinguin certa relació.

 

La campanya té com a principal objectiu demostrar la procedència diversa que té el lèxic més bàsic del català. Així, es tracta de fer evident que el vocabulari prové no tan sols del llatí, sinó també del grec, de l’àrab, del basc, del francès, de l’italià, de les llengües germàniques, del castellà, del persa, entre d’altres, arran del contacte entre les llengües.

La campanya, impulsada per Consorci de Normalització de l’Osona, porta el nom de «A l’abril, cada paraula val per mil».

D’altra banda, amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi, l’Oficina de Català de Blanes ha organitzat dues activitats més. D’una banda una passejada per les parades de llibres juntament amb una gimcana lingüística amb els alumnes, el mateix dia de Sant Jordi. D’altra banda també es farà un espectacle multicultural que sota el nom d’Escoltem les llengües del món , es durà a terme al Teatre de Blanes el dia 26 d’abril a les 19.00 hores.

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics