URGENT

Comença la interconnexió dels pobles del Maresme amb fibra òptica

Compartiu aquesta història

 

El projecte d’interconnecar els 30 municipis del Maresme amb una Xarxa de Banda Ampla ha començat aquest dimarts a Premià de Mar, amb l’inici dels treballs de cablejat que permetran que la fibra òptica arribi als 30 ajuntaments maresmencs i al Consell Comarcal. Això, segons el CCM, afavorirà l’optimització de recursos, la modernització de les administracions i de les seves relacions amb els ciutadans i les empreses.

Es calcula que els trenta municipis del Maresme estaran interconnectats per banda ampla a mitjans de l’any vinent. Els treballs s’executaran en dues fases. La primera, que ja ha començat, incorpora 19 municipis entre ells PLF, però també : Calella, Malgrat, Pineda, Santa o Tordera.

Per aquesta primera fase es preveu una durada de 8 mesos, i compten amb un pressupost de prop d’un milió i mig d’€ .

Els 11 municipis restants entren a la segona fase que, amb un pressupost de mig milió d’euros, es licitarà els propers mesos.

El projecte es finança a partir del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC), dels fons FEDER de la Unió Europea i de fons propis del Consell Comarcal.

La Xarxa Comarcal de Banda Ampla permetrà que tots els serveis municipals disposin d’una connectivitat amb un ample de banda fins ara insospitat i a un preu molt competitiu. A més, servirà de punt de partida als ajuntaments per poder construir xarxes d’àrea metropolitana.

Entre les possibilitats que ofereix aquesta xarxa compartida hi ha compartir una centraleta única o els serveis de hosting , agregar la demanda de telecomunicacions a través de la xarxa o implantar serveis smart city. I tot això amb un estalvi econòmic important gàcies a l’aprofitament de les economies d’escala.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics