Malgrat posa a disposició dels veïns la llenya recollida en l’última llevantada

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tot el material que es va recollir de l’últim temporal de llevant, és a dir troncs, branques i soques, han estat recollits i apilats amb la intenció que, qui ho vulgui, pugui aprofitar aquest material com a llenya.

Els Serveis Municipals i l’empresa concessionària de la neteja viària Innovia-Coptalia han establert un punt de recollida d’aquesta fusta al Camí de la Pomereda, a la zona de les fàbriques, just a davant de les pistes municipals d’atletisme. Aquesta llenya ha estat col•locada aquest dimarts per tal que els veïns l’agafin lliurament fins que s’acabi.

Segons indica el consistori aquests residus de fusta van ser recollits durant la neteja de la llevantada, que va tenir lloc el 6 i 7 de març, juntament amb la resta de residus que es van trobar com canyes, plàstic i altres elements.

Tot el que no era susceptible de fer-se servir com a llenya, va ser cremat la passada setmana a la zona del Delta de la Tordera

Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat va arribar a cremar uns 500 metres cúbics de restes vegetals, bàsicament canyes. Aquesta crema controlada, segons el consistori malgratenc, suposa un estalvi econòmic de prop 40.000 euros per a l’Ajuntament.

És la primera vegada que Malgrat elimina amb una crema les restes d’una llevantada. D’entrada per que era difícil de recollir de les zones on s’havia acumulat i a més són residus de complicada gestió. Per això, l’Ajuntament i la Mancomunitat de l’Alt Maresme per a la Gestió de Residus Sòlids Urbans i del Medi Ambient van valorar diferents opcions abans d’escollir la crema com la millor.

Les cendres de la crema van ser recollides manualment i tractades correctament pel gestor de residus.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics