Blanes acull la Jornada de Treball de les ONG que operen a Gambia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El 48% de la població d’origen gambià que viu a Catalunya ho fa a l’Alt Maresme i, especialment a les comarques gironines, on hi viu el 44%. Aquest és un dels motius pels quals es va escollir Blanes com a seu de la Jornada de Treball sobre Cooperació amb Gàmbia, que ha aplegat aquest cap de setmana un centenar de persones, majoritàriament dels col•lectius gambians i ONG, però també tècnics municipals i d’altres actors de la cooperació al desenvolupament.

La Jornada ha estat organitzada per la Coordinadora d’ONG Solidàries i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb la col•laboració de l’Ajuntament de Blanes i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), així com amb el suport dels ajuntaments com el de Barcelona, Girona, Malgrat de Mar, Mataró o Olot.

Les xifres de la cooperació al desenvolupament amb Gàmbia que es fa des de Catalunya asseguren que entre el 2000 i el 2010 s’han invertit 1.200.000 euros en projectes de cooperació al desenvolupament en aquest país africà. En total, en aquests 10 anys s’han fet 54 projectes, sobretot a la zona d’Upper River, d’on prové la majoria de col•lectius gambians residents a Catalunya.

La salut i l’educació són els sectors prioritaris de quasi la meitat dels projectes de cooperació executats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics