URGENT

Avui dominen les roses vermelles

Compartiu aquesta història

 

Sempre ho han fet, però els floristes avui no s’arrisquen tant com altres anys i la major part de les roses que es trobaran avui al carrer són les tradicionals roses vermelles. Tot i això no serà difícil trobar les que són de colors diferents; blaves, grogues, i les que incorporen colors varis com la bandera del barça o aquest any, pren protagonisme, la que simula la senyera catalana. Tot i això les vermelles són les tradicionals i sempre les més venudes també a PLF, com ens indica l’Eva Orellana, responsable de la Floristeria Tot Jardi de PLF.

Les floristeries preveuen vendre fins a 6 milions de roses en una diada, marcada per la crisi i enguany, a més, per l’augment de l’IVA en el sector de la floristeria, que ha passat del 8% al 21. En tot cas, s’espera que les vendes disminueixin només entre un 15% i un 20%, ja que el sector ha fet un gran esforç per ajustar preus, segons ha asegurat el president del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, Jordi Rodón. De fet, molts floristes assumiran la pujada de l’IVA i, per tant, es preveu que es venguin més o menys les mateixes roses de l’any passat. Així doncs, les roses es podran trobar a partir dels 3,5 euros, però el preu mitjà oscil•larà entre els 6 i els 8 euros.

Pel que fa la procedència, aquest any s’esperen menys flors produïdes a Catalunya comparat amb altres diades a causa del temps poc propens de les últimes setmanes: el fred i humitat ha fet endarrerir uns dies la seva recollida. De fet, només un 15% de l’oferta de roses de la diada seran flor cultivada a Catalunya. De la resta, un 40% provindran de Sud-Amèrica -sobretot de Colòmbia i Equador-, un 25% del mercat holandès, un 10% de la resta de l’Estat i un 10% d’Àfrica, principalment de Kènia.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics