Avui dominen les roses vermelles

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Sempre ho han fet, però els floristes avui no s’arrisquen tant com altres anys i la major part de les roses que es trobaran avui al carrer són les tradicionals roses vermelles. Tot i això no serà difícil trobar les que són de colors diferents; blaves, grogues, i les que incorporen colors varis com la bandera del barça o aquest any, pren protagonisme, la que simula la senyera catalana. Tot i això les vermelles són les tradicionals i sempre les més venudes també a PLF, com ens indica l’Eva Orellana, responsable de la Floristeria Tot Jardi de PLF.

Les floristeries preveuen vendre fins a 6 milions de roses en una diada, marcada per la crisi i enguany, a més, per l’augment de l’IVA en el sector de la floristeria, que ha passat del 8% al 21. En tot cas, s’espera que les vendes disminueixin només entre un 15% i un 20%, ja que el sector ha fet un gran esforç per ajustar preus, segons ha asegurat el president del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, Jordi Rodón. De fet, molts floristes assumiran la pujada de l’IVA i, per tant, es preveu que es venguin més o menys les mateixes roses de l’any passat. Així doncs, les roses es podran trobar a partir dels 3,5 euros, però el preu mitjà oscil•larà entre els 6 i els 8 euros.

Pel que fa la procedència, aquest any s’esperen menys flors produïdes a Catalunya comparat amb altres diades a causa del temps poc propens de les últimes setmanes: el fred i humitat ha fet endarrerir uns dies la seva recollida. De fet, només un 15% de l’oferta de roses de la diada seran flor cultivada a Catalunya. De la resta, un 40% provindran de Sud-Amèrica -sobretot de Colòmbia i Equador-, un 25% del mercat holandès, un 10% de la resta de l’Estat i un 10% d’Àfrica, principalment de Kènia.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics