URGENT

S’avança el dispositiu especial de seguretat d’estiu a Lloret

Compartiu aquesta història

 

Començarà unes setmanes, a principi de juny, i no com era habitual a l’entorn de Sant Joan com es feia fins ara per la gran afluència de turisme que ja hi ha a principis de mes. Pel que fa a l’operatiu, es mantindrà el mateix que l’any passat, que va ser ben valorat pel responsables i es mantindran les patrulles mixtes de Mossos d’Esquadra i policia local a peu per la riera Just Marlès, epicentre de l’oci nocturn lloretenc. És el que han acordat el Departament d’Interior i l’Ajuntament de Lloret de Mar en diverses reunions de treball.

Ramon Espadaler, conseller d’Interior, s’ha reunit amb l’alcalde de Lloret, Romà Codina, dues vegades aquest mes per dissenyar el dispositiu de seguretat. Segons Codina, el conseller li hauria assegurat que es posaran tots els mitjans possibles per fer front a la temporada d’estiu.

Les dues administracions han decidit repetir el dispositiu de l’any passat després de l’èxit aconseguit, ja que recorden que l’estiu passat va ser plàcid i sense incidents rellevants. Tot apunta que les furgonetes dels Mossos es tornaran a ubicar als extrems de la riera, com l’any passat, i no al mig.

La darrera reunió entre Codina i Espadaler es va celebrar divendres, i també hi van ser els altres alcaldes de la Costa Brava sud: el de Blanes i la de Tossa de Mar. En la trobada, els tres alcaldes van demanar una ampliació de les unitats dels bombers a la zona i que es traslladés la seva caserna a la ubicació prevista a la carretera de Lloret a Tossa. Ara està ubicada darrera la comissaria els Mossos d’Esquadra a Lloret i en temporada alta les emergències es troben amb autocars o turistes amb maletes que els dificulten el pas. Fonts de la reunió van apuntar que el conseller hauria vist de bon ull la construcció del nou edifici, però no a curt termini per motius econòmics.

 

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics