URGENT

St. Genís es queda sense consulta mèdica

Compartiu aquesta història

 

Des de fa una anys el centre cívic de St. Genís tenia una petita consulta mèdica que s’obria cada dimarts per atendre els veïns de la zona.

El servei, però, es tancarà aquest proper mes de juny, segons va confirmar l’alcalde de PLF, Valentí Agustí en l’últim ple municipal. Segons Agustí, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona els serveis de salut de la zona, ha informat al consistori del tancament d’aquesta consulta, per diferents motius. D’entrada per que era un servei no legalitzat, que no estava inclòs en el plec de clàusules del concurs o perquè l’empresa està immersa en una política de retallades. De tota manera, segons el batlle, la principal raó del tancament és la poca afluència de pacients a la consulta. Diu Agustí que el consistori podria intentar salvar el servei, però que davant les estadístiques d’ús, és difícil de defensar.

Es dóna el cas que just fa un any, hi va haver un canvi de metge. Fins llavors, era el doctor Turner, el qui s’ocupava de la consulta, però arran de la seva jubilació hi va haver canvi de facultatiu.

Agustí no amaga que el canvi de metge també ha afectat al servei, perquè Turner era un metge arrelat a la zona i molt conegut pels veïns.

La consulta mèdica es feia sempre els dimarts durant unes hores determinades i sempre per a consultes no urgents.

A partir del juny, els pacients d’aquesta zona de PLF, hauran de ser atesos al centre de referència del centre de la localitat o a Malgrat, on estan assignats alguns dels pacients de St. Genís.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics