URGENT

Blanes vol treure sorra del riu per recuperar la platja de s’Abanell

Compartiu aquesta història

 

El consistori ha proposat a la Generalitat i també a l’Estat una possible solució per posar fi de forma momentània els problemes de falta de sorra que hi ha a les platges del municipi, en especial a la de s’Abanell. Es tractaria d’extreure la sorra que s’acumula al riu i portar-la al litoral.

Segons l’Ajuntament de Blanes, la sorra que baixa per la Tordera no arriba al mar i es va sedimentant a la llera del riu. Segons indiquen fonts municipals al Diari de Girona, aquests sediments es van acumulant a la banda de Blanes del riu, i deixa espai per a l’aigua per la banda del Maresme. És per això que l’Ajuntament ha demanat a l’Estat i a la Generalitat que s’extregui aquesta sorra per portar-la a la platja. Segons indiquen seria fer artificialment el que no ha acabat de fer la natura.

L’alcalde de la ciutat, Josep Marigó, assegura que la Delegació de Costes de Girona ha confirmat que estan en disposició de traslladar sorra del riu a les platges de Blanes, però explica que abans el permís de l’Agència Catalana de l’Aigua. Justament esperen aquest vist-i-plau.

Fa uns quants dies Marigó es va reunir amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per tractar d’aquesta qüestió. Segons va detallar Marigó, en un primer moment la Generalitat no era gaire receptiva a aquesta actuació ja que consideraven que podia perjudicar l’ecosistema del riu. En canvi, l’Ajuntament va justificar que l’actuació podria, per contra, millorar l’ecosistema de la platja.

Blanes també defensa aquesta actuació per motius de seguretat, ja que el consistori defensa que en cas d’una riuada hi podria haver despreniments de terra, a la part blanenca, amb l’agreujant que la riba del riu –que fa funcions de mur de contenció– està a un nivell per sobre dels camps de conreu i, per tant, aquests correrien el risc d’inundació.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics