Es posen en marxa les Vacances en Pau 2013 per a infants sahrauís

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Aquest és un projecte humanitari de caire solidari que anualment porta a casa nostra a nens i joves sahrauís per passar els mesos d’estiu.

L’acolliment és un acte de solidaritat amb aquests nois i també implica una acció de sensibilització sobre el conflicte del Sàhara Occidental, que continua des de fa més de 35 anys. Llavors el Marroc va envair el territori del Sàhara Occidental fins aquell moment colònia espanyola davant la passivitat de la comunitat internacional.

Els saharauís han hagut de viure sota el domini marroquí o bé viure desplaçats als camps de refugiats del desert algerià. És precisament d’aquests Campaments de Refugiats d’on provenen els participants a les colònies Vacances en Pau.

L’estada a casa nostra té una durada de dos mesos, juliol i agost, en els que s’aprofita no només per allunyar els participants del durs estiu del desert, sinó també per a que passin revisions mèdiques a Catalunya. Per ser famílies acollidores, només cal dedicar una mica de temps i ajudar a la interrelació dels saharauis amb els nens d’aquí. Ho explica Josep Gelpí, president de l’entitat Malgrat amb el Sahara, que coordina les estades a l’Alt Maresme.

Cada any uns 700 joves dels campaments de refugiats visiten Catalunya i d’aquests una 40a solen passar l’estiu a la zona de l’Alt Maresme acollits per famílies. Aquesta xifra, però, enguany es veurà reduïda, entorn als 500, ja que la crisi obliga a reduir el pressupost de les estades. Les dificultats que passen les famílies catalanes i els Ajuntaments que col•laboraven en la iniciativa obliga també a redimensionar les Vancances en Pau, com indica el propi Gelpí

Diumenge passat es va fer la reunió amb les famílies interessades en acollir a un dels participants de les Vacances en Pau a la nostra zona. Qui hi vulgui participar-hi pot encara fer-ho posant-se en contacte amb Malgrat amb el Sàhara.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics