URGENT

Blanes integra a joves sense titulació de secundària fent de pintors

Compartiu aquesta història

 

L’Ajuntament de Blanes ha signat aquest curs un conveni de col•laboració amb l’Institut Serrallarga del municipi amb l’objectiu de donar suport als Programes de Qualificació Professional Inicial. Una experiència que, des del consistori blanenc, es considera molt positiva per incentivar l’aprenentatge i la inserció laboral entre els joves.

Aquests programes s’adrecen a joves que, tot i haver acabat l’ESO, no han obtingut titulació, i tenen 16 anys com a mínim l’any que s’inicia el programa. Aquests programes tenen la mateixa durada d’un curs acadèmic i els alumnes que els superen obtenen una certificació acadèmica i professional que acredita les competències adquirides.

La titulació atorgada els dóna la possibilitat de poder apuntar-se al Centre de Formació d’Adults, i la nota del curs és vàlida en cas que vulguin fer algun mòdul de cicle mig i reprendre els estudis reglats. L’objectiu dels Programes de Qualificació Professional Inicial és facilitar l’inici d’un itinerari professional i formatiu, tant de transició al món laboral per facilitar la inserció al treball, com de continuïtat formativa.

A l’Institut Serrallarga de Blanes s’ha impartit enguany un programa d’auxiliar de pintura que ha comptat amb la participació de 15 alumnes que durant els dos primers trimestres han rebut aprenentatges teòrico-pràctics sobre diversos temes relacionats amb el curs. Per exemple han rebut l’ensenyament sobre pintura plàstica, imprimacions, esmalt a l’aigua entre d’altres.

Després els alumnes han pogut experimentar a la realitat aquest aprenentatge posant en pràctica els coneixements teòrics. Aquesta part del curs s’allarga fins al juny, quan finalitza el curs acadèmic.

Les pràctiques es fan tant a empreses privades com a dependències públiques. En aquest sentit, 5 dels participants al programa han fet les pràctiques en instal•lacions educatives i esportives de Blanes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics