URGENT

L’alcalde de Blanes demana que es modifiqui la llei que impedeix portar sorra del riu a S’Abanell

Compartiu aquesta història

 

En una entrevista a La Xarxa, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha demanat a la Generalitat solucions per a les platges d’aquest municipi de la Selva, després que l’administració catalana hagi descartar portar-hi sorra del riu Tordera.

Aquesta era una de les solucions que es plantejava el municipi per regenerar la zona de S’Abanell, molt malmesa perls temporals que ha viscut la ciutat en els últims mesos i que han deixat la zona sense sorra.

Davant la negativa de la Generalitat a retirar la sorra dipositada a la llera del riu, Marigó demana al govern català que modifiqui la llei que ho prohibeix.

Fa 10 anys, amb la sobreexplotació dels aqüífers de la Tordera es van dictar diferents mesures restrictives per poder recuperar-los. Aquestes directrius són les que no permetrien dur sorra del riu a la platja de Blanes. Marigó afirma que la situació actual no té res a veure amb la de fa 10 anys, i que si el riu estigues net, la pròpia Tordera ja arrossegaria la sorra cap al mar de forma natural.

Marigó denuncia que l’ACA no neteja el riu, i que l’acumulació de sorra a la seva llera està provocant una elevació del llit de la Tordera. Diu l’alcalde que, en cas de fortes pluges, això podria provocar inundacions més fàcilment. És per això que defensa l’extracció de sorra també com a mesura de seguretat contra possibles desbordaments.

La platja de S’Abanell, i més concretament la zona propera a la desembocadura del riu, és habitualment de les més castigades pels temporals marítims que engoleixen la sorra dipositada.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics