Les platges del voltant renoven les Banderes Blaves

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

De nou s’ha conegut les platges catalanes que aquest estiu lluiran la bandera blava, el distintiu que acredita a aquells equipaments que compleixen les normes de qualitat, ofereixen bons serveis als banyistes i salvament i socorrisme.

Un total de 90 platges catalanes, tres més que l’any passat, i 24 ports han estat distingits amb aquesta bandera blava, que atorga el l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor de la Fundació d’Educació Ambiental.

A Malgrat han aconseguit aquestes banderes les platges del centre i l’Astillero, a Pineda la platja dels pescadors i a Calella la Gran i la Garbí.

També han obtingut el distintiu les platges de Blanes, Lloret i Tossa.

Durant l’estiu de 2012, prop del 98% de les platges catalanes han obtingut la qualificació d’excel•lent, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua requisit indispensable perquè els ajuntaments costaners puguin sol•licitar la candidatura de Bandera Blava per a les seves platges. Això és la conseqüència d’adopció d’actituds cíviques continuades, que eviten l’abocament de residus a les platges i, les accions que s’efectuen en les fonts de generació dels residus.

Lloret a més ha estat distingit per haver eliminat les barreres arquitectòniques de les seves platges i haver adaptat alguns serveis per a persones amb mobilitat reduïda.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics