URGENT

Les platges del voltant renoven les Banderes Blaves

Compartiu aquesta història

 

De nou s’ha conegut les platges catalanes que aquest estiu lluiran la bandera blava, el distintiu que acredita a aquells equipaments que compleixen les normes de qualitat, ofereixen bons serveis als banyistes i salvament i socorrisme.

Un total de 90 platges catalanes, tres més que l’any passat, i 24 ports han estat distingits amb aquesta bandera blava, que atorga el l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor de la Fundació d’Educació Ambiental.

A Malgrat han aconseguit aquestes banderes les platges del centre i l’Astillero, a Pineda la platja dels pescadors i a Calella la Gran i la Garbí.

També han obtingut el distintiu les platges de Blanes, Lloret i Tossa.

Durant l’estiu de 2012, prop del 98% de les platges catalanes han obtingut la qualificació d’excel•lent, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua requisit indispensable perquè els ajuntaments costaners puguin sol•licitar la candidatura de Bandera Blava per a les seves platges. Això és la conseqüència d’adopció d’actituds cíviques continuades, que eviten l’abocament de residus a les platges i, les accions que s’efectuen en les fonts de generació dels residus.

Lloret a més ha estat distingit per haver eliminat les barreres arquitectòniques de les seves platges i haver adaptat alguns serveis per a persones amb mobilitat reduïda.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics