URGENT

Esquerra demana tornar a fer els plens mensualment

Compartiu aquesta història

El regidor portaveu dels republicans a PLF, Francesc Alemany, va fer evident en una entrevista a aquesta emissora, la seva demanda de tornar a fer els plens ordinaris amb caràcter mensual i no, com ara, cada dos mesos. Al principi de la legislatura, es va acordar, gràcies a la unió de tota l’oposició, fer-los cada mes. Una mesura que es va canviar amb el pacte entre PSC i Iniciativa.

Alemany va explicar que els plens són l’única oportunitat que té l’oposició per fer públiques certes demandes i que el fet de fer-los cada 2 mesos fa acumular molts temes a tractar. En aquest sentit critica que el govern retregui a l’oposició que s’allargui en els precs i preguntes.

Respon així a Juan Andrés Osorio, d’Iniciativa, que es queixava que alguns partits de l’oposició utilitzessin els precs i preguntes per al seu lluïment i no per solucionar problemes dels ciutadans.

Alemany, considera que no sap si Osorio està segrestat o condicionat per un sou, però que sí que s’evidencia és un canvi de criteri de l’ecosocialista després del pacte de govern.

Alemany va suspendre l’acció del govern en els primers anys de legislatura, ja que considera que perllonga un model que els republicans consideren esgotat, i que es resumeix en més continent que contingut. Per contra considera que Esquerra està exercint una oposició coherent i responsable.

El republicà va denunciar el que considera un afany recentralitzador de l’Estat i va ser molt crític amb la pretesa reforma de l’Administració Local impulsada pel govern central. Alemany creu que aquesta reforma allunya l’administració del ciutadà i refuig dels principis de major transparència i democràcia. Diu a més que els Ajuntaments no són culpables de la situació actual.

Sobre la policia, el republicà considera que els canvis fets pel govern arriben “massa tard” i afirma que no sap si aquests canvis seran positius pel cos. El regidor considera que el principal problema del cos és el model que vol l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, qui defensa que els mossos s’ocupin dels assumptes de seguretat més rellevants de les poblacions petites.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics