URGENT

Bioiberica llença un test per saber com evolucionarà l’artrosi de genoll

Compartiu aquesta història

 

L’empresa biotecnològica de PLF, ha presentat ja el seu nou producte de medicina preventiva. Es tracta d’un senzill test d’ADN que permet saber com evolucionarà l’artrosi de genoll d’un pacient. Es tracta d’Arthrotest, un test que mitjançant una petita mostra de saliva permet estudiar la genètica del pacient i identificar els pacients amb pitjor pronòstic i que, per tant, tenen un risc elevat d’acabar necessitant una pròtesi.

Per arribar a aquest producte es va realitzar un estudi clínic en prop de 300 pacients amb artrosi de genoll de 31 centres sanitaris de l’estat espanyol, dels quals 14 eren catalans. Els investigadors principals del projecte han estat el professor i reumatòleg de l’Hospital Universitari d’A Coruña, Francisco J.Blanco, i el doctor Josep Vergés. Aquest últim explica que la importància d’aquest test llençat al mercat per l’empresa de PLF.

Un cop fet el test, el metge rep un informe de resultats en menys d’un mes que permet classificar el pacient en un grup de risc mínim, baix, mitjà o alt.

Això ajudarà al metge a decidir el tractament que caldrà aplicar a cada pacient, des d’un canvi d’hàbits senzills per no empitjora l’artrosi o mesures més dràstiques. Ho explica la reumatòloga Ingrid Möller, que també ha participat a l’estudi.

Bioiberica és una empresa nascuda a PLF, on té la seva principal planta, tot i tenir presència en diferents països.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics