URGENT

Acaba la 4a edició del Projecte Rossinyol a Blanes

Compartiu aquesta història

Divendres es va fer l’acte de cloenda d’aquest programa que ajunta estudiants universitaris amb estudiants d’origen estrangers de dues escoles del municipi per tal de compartir vivències i coneixements entorn a l’ensenyament.

El Projecte Rossinyol d’aquest curs 2012-2013 va iniciar-se a mitjans de novembre passat i hi ha participat 10 parelles.

L’acte de cloenda el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; i Òscar Prieto, coordinador del Projecte Rossinyol a la Universitat de Girona. Els acompanyaven a la sala els estudiants que han participat aquest curs en l’experiència, així com les seves respectives famílies.

Durant sis mesos, 10 mentors (tots ells estudiants de diverses carreres a la Universitat de Girona) i els seus corresponents companys, alumnes de dues escoles de Blanes, han compartit vivències i coneixements per afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquests alumnes, tots ells d’origen estranger.

Per aconseguir-ho, les 10 parelles han fet una trobada d’unes tres hores un cop a la setmana, participant en diferents activitats de lleure que els han ajudat en la mútua coneixença.

El projecte Rossinyol està impulsat per la Universitat de Girona amb l’objectiu d’establir un vincle entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes nouvinguts de les escoles i centres de secundària de les comarques gironines que s’hi adhereixen.

Aquest ha estat el quart curs en què Blanes ha participat a l’experiència, que va néixer com a prova pilot a Girona el curs 2006-2007 i, a partir de llavors s’ha anat estenent a diverses localitats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics