Blanes posarà xips als contenidors de l’orgànica dels grans productors de residus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’Ajuntament a través de l’empresa municipal de neteja viària i de recollida de residus posarà en marxa aquesta setmana una prova pilot amb l’objectiu de millorar el servei, en especial, de la recollida de la fracció orgànica.

Aquesta millora consisteix en la instal•lació d’un xip electrònic als contenidors dels comerços i establiments de restauració que generin aquest tipus de residus. D’aquesta manera, es podrà conèixer millor tant el seu ús com les necessitats de l’usuari del servei. En total hi ha uns 200 establiments i comerços que són grans productors d’aquest tipus de fracció de residus a Blanes, pel que està previst que s’instal•lin uns 200 xips aproximadament en aquesta campanya.

Ara es visitarà tots aquests establiments, entre ells bars, restaurants o comerços de venda d’aliments entre d’altres, per tal d’instal•lar aquests xips en els casos que ja es disposi del cubell. En cas que no es disposi d’aquest tipus de cubells se’ls en facilitarà un.

Simultàniament, també s’aprofitarà per verificar l’estat en què es troben els cubells, de manera que si es detecta que n’hi ha algun que està trencat, en mal estat o que els ha desaparegut, se’ls requerirà la compra.

A banda de Blanes, la prova pilot també està previst que es faci a Caldes de Malavella i Riudellots i, més endavant, també podria afegir-s’hi Hostalric.

En general s’ha detectat que, un cop l’usuari domèstic individual té l’hàbit de separar la matèria orgànica de la resta, sol continuar complint amb el reciclatge. En canvi, no sol passar el mateix amb els establiments i comerços. Per això, amb aquesta prova pilot es pretén millorar l’hàbit de reciclar la fracció orgànica.

 

Diari Girona

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics