URGENT

Policies de la Selva Marítima aprenen rus

Compartiu aquesta història

 

Ahir es van iniciar els cursos de nocions bàsiques d’aquest idiomade que la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de la Policia i l’Agència Catalana de Turisme, promourà entre els Mossos d’Esquadra i la policia local de Lloret de Mar, Blanes i Tossa, així com també a d’altres municipis turístics on acostumen a viatjar els visitants russos com ara Salou, Cambrils o Barcelona.

L’objectiu dels cursos és facilitar als policies nocions de rus per poder atendre, en primera instància, les peticions bàsiques dels turistes russos mitjançant un vocabulari elemental. A més, els agents rebran classes sobre la cultura i els costums russos, per tal de comprendre diferents situacions en què es pot trobar el turista rus.

La Generalitat de Catalunya ha pres la decisió d’impartir aquests cursos perquè el rus és un tipus de turista que no té un alt coneixement d’altres idiomes com l’anglès, però en canvi és molt agraït i valora molt positivament l’atenció en la seva pròpia llengua.

De fet, una de les principals causes de la gran afluència de turistes russos a Catalunya és l’important esforç d’adaptació que el sector turístic català ha fet per oferir productes i serveis al turista rus en el seu propi idioma. Així, els russos valoren molt tenir informació turística en la seva llengua, poder gaudir de guies turístics o audioguies en rus, entrar en un comerç i que se’ls atengui en el seu propi idioma, o poder entendre el menú d’un restaurant. Ara, gràcies a l’esforç dels Mossos i la policia local, el turista rus també podrà ser atès pels diferents cossos policials en el seu propi idioma.

Cal recordar que el mercat rus és un dels més emergents de la destinació turística catalana, ja que Catalunya és la primera destinació receptora de turisme rus de l’Estat Espanyol i una de les primeres d’Europa.

L’any passat van visitar Catalunya prop de 750.000 turistes russos (un 50% més que un any abans), i aquest any es preveu arribar al milió de visitants.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics