URGENT

Els sindicats de mossos critiquen els cursos de rus per ser només aparença

Compartiu aquesta història

 

El sindicat policial SAP-UGT ha criticat que el Departament d’Interior vulgui “vendre una imatge falsa” sobre la formació real que reben els agents dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals.

Ahir us explicàvem que aquests agents de la Selva Marítima estan assistint a cursos elementals de rus per tal de facilitar l’atenció als visitants provinents de Rússia.

El sindicat creu que la conselleria “amaga les seves vergonyes” assegurant que ensenya rus als agents perquè puguin atendre els turistes russos que, cada vegada més, trien Catalunya com a destí turístic. A més, el sindicat creu que el Govern ha volgut crear una cortina de fum per desviar l’atenció sobre la futura retirada de traductors de les comissaries. Diu el sindicat que aquests cursos són totalment ineficaços, perquè no es pot aprendre rus en 1 dia.

Diuen els sindicats que aquestes mesures no serviran per donar un millor servei a la ciutadania i consideren que una mesura realment eficaç perquè els agents aprenguessin idiomes seria impartir-ho en el mateix cos o incentivant els mossos i policies perquè volguessin aprendre llengües estrangeres.

Interior va donar a conèixer dimarts que agents dels Mossos d’Esquadra i de diferents cossos de policies locals començaven a rebre els primers cursos per conèixer les nocions bàsiques tant de la llengua russa com de la cultura i costums d’aquest país. Entre les primeres policies que participen en aquests cursos hi ha les de Blanes, Lloret i Tossa.

 

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics