URGENT

Les multes allunyen les prostitutes de la carretera

Compartiu aquesta història

Les multes a les prostitutes que se situen a peu de carretera i als seus clients ha permès reduir aquesta activitat a la meitat. Aquesta setmana ha fet un any de l’entrada en vigor d’aquestes sancions. Durant aquest temps, els Mossos d’Esquadra han imposat un miler de denúncies a les carreteres de titularitat de la Generalitat. Les demarcacions amb més sancions són les de Barcelona (613) i Girona (349).

A les carreteres de titularitat estatal, com ara la N-II, on els Mossos no poden multar, s’han aixecat acta de 288 actuacions. El 59,5% dels multats són estrangers. Ara fa un any es va començar a aplicar l’Operació Voral, una nova multa administrativa que sanciona l’ocupació del voral de les carreteres per realitzar-hi usos i activitats no compatibles amb la seguretat viària. D’aquesta manera, el Servei Català de Trànsit, mitjançant els Mossos d’Esquadra, van començar a imposar sancions administratives a prostitutes i clients des del juny de l’any passat donant compliment a la modificació de la llei de carreteres de la Generalitat.

El Departament d’Interior conclou que la forta pressió policial per part de la policia ha permès dissuadir l’ocupació del voral. Arreu del territori hi ha hagut una “davallada significativa” de persones que ofereixen serveis sexuals, entre un 40% i un 60% segons el territori. Això es veu clarament a la carretera N2 al seu pas pel Maresme, on la carretera és de titularitat de la Generalitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics