URGENT

La Corporació de Salut vol que la reordenació sanitària estigui pactada

Compartiu aquesta història

 

El Departament de Salut vol aplicar una nova reordenació dels serveis sanitaris per estalviar fins a 64 milions d’euros a tot Catalunya.

Davant d’aquesta intenció, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’empresa que gestiona els hospitals de Calella i Blanes així com els CAP de salut de la zona, vol que reordenació “es pacti amb el territori”.

Així ho va explicar el director de planificació de l’ens, Xavier Conill, que veu amb bons ulls la filosofia general de la reordenació, però demana que es parli amb els hospitals comarcals per decidir quines especialitats es reordenen i quines es mantenen.

Fa pocs dies que el Departament de Salut ha anunciat el pla, que vol intentar evitar duplicitats i que per tant, no tots els centres hospitalaris ho facin tot. En el marc d’aquest pla, Salut s’ha marcat reduir en 8.000 els ingressos hospitalaris evitables aquest 2013, ja sigui amb una millor de l’atenció al malalt crònic com fent cirurgia major ambulatòria evitant ingressos als hospitals.

Conill va destacar que hi ha operacions i especialitats que es fan molt bé des dels hospitals comarcals i que tenen molta demanda al territori i voldrien que es poguessin mantenir i que no acabessin traslladant-se als hospitals de Mataró o al Trueta de Girona.

Per això, el director de planificació va reivindicar que voldrien que es pogués pactar amb el departament de Salut quines especialitats es reordenen i quines no. En aquest sentit, va reivindicar per exemple el servei d’oftalmologia que es fa a Blanes o les pròtesis de genoll.

Tot i això creu que té “lògica” que l'”alta especialització” es traslladi als grans hospitals catalans.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics