URGENT

Lloret rebaixa més d’un 4% els delictes

Compartiu aquesta història

 

El municipi ha registrat una caiguda dels fets i delictes penals en comparació amb l’any passat, tot i que l’entrada en vigor de l’ordenança de civisme, just fa un any, ha comportat un augment de les denúncies administratives.

Aquestes dades es van donar a conèixer durant la Junta de Seguretat Local de Lloret de Mar on també es va destacar que, durant tot el 2012, havien disminuït un 2,5% el nombre de delictes i un 6,5% les faltes respecte al 2011.

La reunió també va servir per coordinar les tasques dels cossos de seguretat de cara a aquesta temporada d’estiu i trobar estratègies per anticipar-se als incidents. Aquestes dades es van posar sobre la taula ahir, dimecres, durant la celebració de la Junta Local de Seguretat de Lloret de Mar que va comptar amb la presència de l’alcalde, Romà Codina, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i els màxims responsables dels cossos de seguretat pública de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la policia espanyola i la Guàrdia Civil.

 

 

Des del consistori ressalten que hi ha una “especial predisposició” a la col•laboració i coordinació de tots els cossos de seguretat.

A partir d’ara, cada setmana es reuniran les taules de coordinació, amb la presència de tots els cossos policials, que tenen com objectiu millorar la seguretat a Lloret de Mar, corregir deficiències i ajustar-se a les necessitats de la vila.

La nova ordenança de civisme i convivència de Lloret de Mar va néixer arran dels aldarulls que es van produir durant l’estiu del 2011. Amb la voluntat que no es repetissin situacions similars, el consistori va tirar endavant unes normatives reguladores pel que fa a la venda d’alcohol, per exemple. En concret, des del passat estiu es prohibeix passejar pel poble en banyador, oferir promocions de barra lliure, ‘2×1’ o l’oferiment de serveis sexuals a la via pública, entre d’altres coses.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics