URGENT

L’Ajuntament revisarà individualment si torna part de les quotes de la llar d’infants.

Compartiu aquesta història

En les últimes setmanes, el consistori ha rebut una 20a de reclamacions de famílies locals, que es senten agreujades per l’existència d’una doble tarificació, que segons el consistori, tot i tenir un objectiu clar, la seva aplicació podria induir a errors.

Davant la davallada de places de la llar d’infants, el govern va decidir crear una nova tarificació, restringida i amb la intenció que s’apliqués en casos molt concrets.

Així es va crear per ple, una tarifa que permetia anar a la llar d’infants només 3 hores al matí, i dues hores a la tarda, amb la intenció que les famílies que tenien dificultats econòmiques i no es podien permetre la jornada completa, sí que poguessin anar a la llar en una franja més reduïda.

De tota manera l’Ajuntament reconeix que hi ha hagut un error a l’hora de plasmar aquestes intencions a les ordenances, cosa que ha induït a interpretacions allunyades de les intencions del consistori.

Tal i com ho reconeix la regidora d’educació, Antonia Petit.

Algunes famílies van aprofitar aquesta nova tarificació per modificar l’horari habitual pagant menys, pel que es va causar un greuge amb les famílies que sí pagaven la tarificació de dia complet. Així es donava el cas que alguns infants pagaven menys diners que d’altres per les mateixes hores al centre.

Al mes de juny es van rebre moltes queixes en aquest sentit, pel que ara l’Ajuntament, un cop reconegut l’error, i eliminada la tarifa reduïda, repararà als afectats pel greuge.

Segons el consistori, la diferència entre les dues tarificacions es tractaria d’uns 15€ de mitjana al mes. Tenint en compte que la tarificació va començar a funcionar al Setembre i que ha estat vigent fins ara, els mesos susceptibles de revisió són 10.

De tota manera, els casos s’estudien un per un per tal d’analitzar l’ús real de cada infant de l’escola bressol, cosa que determinarà el fet del retorn dels diners.

Aquest procés de revisió individual comporta un endarreriment en el procés de retorn dels diners a la 20a de famílies que han presentat una queixa formal a l’Ajuntament de PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics