URGENT

SABA reclama 1,5 milions d’euros a Blanes

Compartiu aquesta història

L’empresa SABA, encarregada de gestionar el pàrquing situat sota el Passeig Marítim de Blanes, demana a l’Ajuntament 500.000 euros en compensació per l’aplicació de la hora gratuïta que se’ls aplica als residents de la població des del 2008.

Segons a calculat l’empresa gestora del pàrquing, la gratuïtat d’una hora per als veïns li està suposant un desequilibri econòmic que fins al 2043, any en el que finalitza la concessió, ja haurà sumat un total d’1 milió i mig d’euros.

Per aquest motiu, SABA considera que l’Ajuntament de Blanes li ha de compensar per l’aplicació de la bonificació que es realitza des del 2008.

Entre les opcions que s’estudien, sestà negociant amb el possible increment de la tarifa en 60 cèntims per hora. I passar dels actuals 3 euros per hora, als 3 amb 65 cèntims. De totes formes, quan es va signar la concessió l’any 2007, la tarifa passava de cobrar-se per hores a fraccionar-se en minuts, pel que caldria revisar els contractes.

La qüestió ja s’està tractant en les negociacions amb la companyia per arribar a un acord, i tenint en compte que l’Ajuntament de Blanes travessa una situació econòmica complicada.

Aquest augment tarifari de moment no el contemplen amb bons ulls alguns grups polítics municipals, ja que critiquen que Blanes hagi de tenir un dels pàrquings de SABA més cars de tota Catalunya.

Cal recordar que SABA es la mateixa empresa a qui també es va adjudicar la concessió de totes les zones blaves de la ciutat per 1’7 milions d’euros durant 10 anys. Unes zones de pagament que encara ara continua rebent el rebuig dels veïns i dels visitants.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics