URGENT

L’Ajuntament de PLF aprova una moció en favor dels clubs esportius a Catalunya

Compartiu aquesta història

El passat divendres l’Ajuntament de PLF va aprovar al ple municipal una moció en favor del Manifest en Defensa de l’Esport Amateur Català.

La moció presentada amb caràcter d’urgència, va rebre el vot a favor de les 5 formacions polítiques del consistori. Aquesta pretén denunciar les actuacions inspectores que està realitzant la Inspecció de Treball i Seguretat Social de l’Estat a les entitats esportives catalanes.

Les actuacions de l’organisme inspector reclamen que s’apliqui la llei, i s’asseguri a tots als entrenadors i directors tècnics dels clubs esportius. El problema que sorgeix amb aquestes revisions és que no van destinades únicament a l’esport professional, sinó que també s’estenen a l’esport amateur i base, posant en risc la seva continuïtat.

En contra d’això, tant les organitzacions esportives com els consistoris coincideixen en que aplicar aquesta mesura significaria la desaparició de l’esport base, el qual sustenta el sistema esportiu en el seu global, ja que els clubs no podrien fer front econòmicament a la contractació dels seus entrenadors i monitors.

Per aquest motiu, des del ple es demana a la Cambra de Govern catalana que sol•liciti al Govern espanyol una major flexibilitat a l’hora d’aplicar les mesures en aquesta matèria, i si cal, que adopti des del Congrés les mesures legislatives necessàries per pal•liar el problema.

Una moció similar es la que presentarà el grup municipal de Convergència i Unió de Blanes al proper ple de l’Ajuntament.

Recordem que el ple de l’Ajuntament de PLF que es va dur a terme divendres passat, serà emès en diferit aquesta tarda a les 20h per Ràdio Palafolls.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics