URGENT

El PSC acusa a la Generalitat d’atorgar els fons FEDER només als Ajuntament de CiU

Compartiu aquesta història

El Partit dels Socialistes del Maresme ha acusat a la Generalitat que la distribució dels fons FEDER, els quals provenen des d’Europa i serveixen per a desenvolupar els municipis, només s’ha atorgat a aquells Ajuntaments governats per Convergència i Unió.

Tal i com subratllen els socialistes, de dotze peticions per acollir-se al pla, només tres consistoris maresmencs, governats pels convergents, han obtingut la subvenció.

Aquests fons son adjudicats per la Generalitat i serveixen per subvencionar, en un 50%, els projectes de desenvolupament local i les seves infraestructures mediambientals i de energia.

Segons el PSC, els municipis que s’han vist beneficiats son Tordera amb 121.000 euros, Calella amb prop de 230.000 euros, i Canet de Mar. Tots tres municipis governats per CiU.

Per la seva part, l’alcalde de Pineda de Mar, primer secretari del PSC Maresme i president de la federació de Municipis del Maresme, Xavier Amor, ha denunciat que la Generalitat és sectària “amb projectes que són vitals per als pobles”, i que en el cas de Pineda provoca que es “paralitzi el desplegament d’infraestructures previstes”.

No obstant, de les poblacions que s’han quedat sense subvenció, no només Pineda està governada pels socialistes, ja que Malgrat compta amb un Govern del PSC, i la resta de localitats també presenten diferencies davant de l’argumentari del Partit Socialista.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics