Ja han començat els Focs de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La 43a edició del Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava va engegar ahir a la nit amb el primer espectacle pirotècnic de la Festa Major de Blanes.

L’edició d’enguany torna a estar reduïda a quatre úniques jornades, que tornaran a tenir com a punt culminant el dia de Santa Anna, és a dir, demà mateix.

La jornada d’ahir va estar protagonitzada per la companyia pirotècnica Sirius, que com a fet destacat, també va ser l’encarregada d’obrir i clausurar els Jocs Olímpics d’Hivern de Vancouver, ara fa tres anys.

La nit d’avui en canvi, estarà il•luminada pels focs de la companyia madrilenya Vulcano. I així la segurian les pirotècnies Zaragozana, pel dia de Santa Anna, i la companyia Ma Angustias Pérez, el proper dissabte.

Els focs artificials a Blanes es remunten fins a fa més de cent anys enrere, quan a l’any 1891, l’escriptor blanenc Josep Alemany en deixava constància en el seu diari personal.

Des d’aleshores han anat evolucionat constantment, i fins i tot aquest any s’han incorporat noves mesures en referència a la seguretat. Després que a principis de mes entrés en vigor un reial decret molt més restrictiu en relació amb els espectacles pirotècnics, l’organització ha hagut d’adaptar l’espai i contractar aquelles empreses que compleixen els actuals requisits.

Per aquests motiu, la pirotècnia guanyadora de l’any passat, Ziro Piro, no podrà participar a l’edició que s’està celebrant aquests dies a Sa Palomera. Entre altres mesures, també s’ha decidit retirar unes 12 embarcacions petites que hi havia a la zona de llançament dels focs.

A l’actual edició, en total participaran entre unes 100 i unes 150 persones en el dispositiu de seguretat. Cal recordar que, com cada any, els dies de focs –enguany de dimecres a dissabte- hi haurà talls de circulació per tal de no col•lapsar la vila de Blanes. Des de les set de la tarda fins a mitjanit es tallaran una dotzena de carrers propers al punt dels focs.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics