URGENT

Ja han començat els Focs de Blanes

Compartiu aquesta història

La 43a edició del Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava va engegar ahir a la nit amb el primer espectacle pirotècnic de la Festa Major de Blanes.

L’edició d’enguany torna a estar reduïda a quatre úniques jornades, que tornaran a tenir com a punt culminant el dia de Santa Anna, és a dir, demà mateix.

La jornada d’ahir va estar protagonitzada per la companyia pirotècnica Sirius, que com a fet destacat, també va ser l’encarregada d’obrir i clausurar els Jocs Olímpics d’Hivern de Vancouver, ara fa tres anys.

La nit d’avui en canvi, estarà il•luminada pels focs de la companyia madrilenya Vulcano. I així la segurian les pirotècnies Zaragozana, pel dia de Santa Anna, i la companyia Ma Angustias Pérez, el proper dissabte.

Els focs artificials a Blanes es remunten fins a fa més de cent anys enrere, quan a l’any 1891, l’escriptor blanenc Josep Alemany en deixava constància en el seu diari personal.

Des d’aleshores han anat evolucionat constantment, i fins i tot aquest any s’han incorporat noves mesures en referència a la seguretat. Després que a principis de mes entrés en vigor un reial decret molt més restrictiu en relació amb els espectacles pirotècnics, l’organització ha hagut d’adaptar l’espai i contractar aquelles empreses que compleixen els actuals requisits.

Per aquests motiu, la pirotècnia guanyadora de l’any passat, Ziro Piro, no podrà participar a l’edició que s’està celebrant aquests dies a Sa Palomera. Entre altres mesures, també s’ha decidit retirar unes 12 embarcacions petites que hi havia a la zona de llançament dels focs.

A l’actual edició, en total participaran entre unes 100 i unes 150 persones en el dispositiu de seguretat. Cal recordar que, com cada any, els dies de focs –enguany de dimecres a dissabte- hi haurà talls de circulació per tal de no col•lapsar la vila de Blanes. Des de les set de la tarda fins a mitjanit es tallaran una dotzena de carrers propers al punt dels focs.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics