URGENT

Petrov nega haver donat suborns al exalcalde de Lloret

Compartiu aquesta història

En la última declaració judicial, l’empresari rus empresonat en l’operació “Clotilde”, Andrei Petrov, va reiterar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que la Guardia Civil el va pressionar per a que incriminés a l’exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, en el suposat cas de corrupció.

Segons la versió de Petrov, també vinculat amb faccions mafioses russes, un Guardia Civil li va insistir en el viatge, que el portava fins a la presó madrilenya de Soto del Real, que declarés de forma incriminatòria cap a Crespo, per tal d’alliberar el seu pare, també empresonat.

D’aquesta forma, Petrov nega els presumptes suborns que li hauria fet a l’exalcalde de Lloret, a canvi de suposats beneficis fiscals quan va transformar la plaça de braus de la població en un centre comercial, i així com d’altres xecs d’uns 300.000 euros a canvi de patrocinar els clubs de futbol i hoquei de la ciutat, tal i com apunten les investigacions.

L’advocat de l’empresari ja ha demanat a la magistrada que investigui aquestes suposades coaccions per part de la Guardia Civil. En contra d’aquesta declaració, el fiscal anticorrupció de l’Audiència Nacional, José Grinda, no creu la versió de l’acusat i ja ha declarat el seu màxim suport a la Guàrdia Civil.

Qui també va declarar davant del Tribunal de Justícia va ser la secretària de Petrov i també imputada, Jessica Olguin. Aquesta va admetre que sovint feien viatges a Andorra en cotxe per moure els diners.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics