URGENT

Pineda vol crear una gran zona comercial

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Pineda, els responsables dels departaments d’Empresa i Ocupació i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, i consultors d’una empresa experta en projectes de desenvolupament comercial, s’han reunit aquesta setmana amb els propietaris dels terrenys que separen el nuclis urbans de Pineda amb el Poblenou.

El motiu de la trobada ha sigut l’estudi de la possible creació d’una gran àrea comercial al municipi entre aquests dos nuclis. Segons l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, aquest projecte podria ser una oportunitat única per generar inversió i ocupació.

El consistori assegura que el motor central de la idea seria una gran àrea comercial d’uns 50.000 metres quadrats, als que s’hi sumarien uns altres 2.500 metres quadrats en superfícies mitjanes, i diversos eixos comercials. A més, l’àrea es complementaria amb altres espais destinats a usos turístics i lúdics.

Segons fonts municipals, es preveuen que aquest macrocomplex suposi un ajut a l’economia local, ja que esperen que es converteixi en un impuls pel polígon industrial, l’hosteleria, i fins i tot, pel mateix comerç local.

D’aquesta manera, el Govern de Pineda preveu enterrar el pla que esperava construir 2.000 pisos a la zona, sobre els que la meitat anaven a ser destinats com a allotjament social.

Segons el Govern local, la caiguda del mercat immobiliari i la situació de crisi actual impossibilita poder dur a terme el projecte, que es va aprovar l’any 2008.

Tot i això, des de l’Ajuntament admeten que encara queda molta feina, i que el procés serà llarg. Tan llarg que les primeres actuacions en els terrenys no s’esperen fins al 2016.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics