URGENT

Valentí Agustí es penedeix de votar a favor de declarar al Ministre Wert “persona non grata” a PLF

Compartiu aquesta història

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, va assegurar que considera un error designar qualsevol persona non grata en una població.

Aquesta declaració es va produir al ple del passat mes de febrer, quan Esquerra Republicana de Catalunya va presentar una moció en contra de la reforma educativa que impulsava el Govern Central i el Ministre d’Educació, José Ignacio Wert, al considerar-lo artífex d’una campanya contra la immersió lingüística del català a les escoles.

La moció va ser aprovada amb els vots dels republicans, de Convergència i Unió, Iniciativa i 3 regidors del PSC, entre ells, l’alcalde Valentí Agustí, a pesar de demanar als republicans, en el seu moment, que retiressin el punt de la declaració on es definia a Wert com a persona non grata.

Per aquest motiu, l’alcalde va declarar al passat ple que considerava un error personal haver votat a favor d’aquesta designació.

Valentí Agustí també va comentar que a partir d’una entrevista que li van fer al ministre a la ràdio, el seu punt de vista respecte a Wert ha canviat.

L’alcalde de totes formes va considerar un bon mitjà democràtic la qüestió de les mocions al consistori, ja que, segons el regidor, serveixen per debatre els diversos punts d’actualitat a la cambra local, com la moció que es va presentar contra l’avantprojecte de la reforma de les administracions locals.

Finalment, els regidors de l’Ajuntament es van mostrar favorables a deixar la moció contraria a la reforma de les administracions locals per més endavant.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics