URGENT

Continua baixant l’atur per 5è mes consecutiu a PLF

Compartiu aquesta història

PLF encadena ja cinc mesos de reducció de desocupats, amb un descens de 13 persones en l’últim mes.

En els últims 5 mesos, 147 palafollencs ja s’han esborrat de les llistes de les oficines de treball.

De totes maneres, a PLF encara hi ha 775 persones sense feina, una dotzena d’aturats més respecte el mateix mes de l’any passat.

A la vegada, cal afegir que en línees generals, aquests nous contractes son temporals i de baixa remuneració. I és que si el nombre d’aturats torna a baixar, és per la temporada de turisme. De totes maneres, el nombre de noves contractacions també ha baixat respecte al 2012.

Segons les xifres facilitades pel Departament de Treball, el nombre de persones sense feina cau un 2% de mitjana en l’últim mes a les poblacions veïnes.

En el cas de Malgrat de Mar, l’atur ha baixat en 43 persones respecte al juny, establint-se en el miler i mig de malgratencs sense feina.

A Pineda de Mar és prop d’un centenar de persones les que han sortit de la borsa d’aturats, mentre que Blanes 159 han trobat feina, de forma que, en percentatges, l’atur baixa un 4’5% en aquesta població.

En el cas de Santa Susanna, al ser una població més petita, les xifres d’aturats són menors. Al juliol només s’observa que mitja dotzena de persones han aconseguit trobar feina en aquesta localitat.

Una tendència a la baixa que no es compleix a tot l’Alt Maresme, ja que Tordera presenta un ascens del nombre de persones aturades, arribant fins a les 1.675 persones desocupades al juliol.

Al global del Maresme s’ha registrat un descens de desocupats del 0’5%, ja que hi ha poblacions, que, com Tordera, han vist augmentar el seu nombre d’aturats.

De fet l’Alt Maresme, motor turístic de la comarca, lidera la creació de llocs de treball en l’últim mes. Així cal destacar que la reducció d’atur al nord de la comarca ha sumat 158 persones, mentre que en el global de la comarca la xifra de desocupats s’ha reduït en 147, amb més de 38 mil aturats.

Això es perquè el sector turístic és concentra principalment a les poblacions de l’Alt Maresme. El sector però, tracta una contractació estacional, fixada generalment a la temporada d’estiu.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics