URGENT

Les Agrupacions de Defensa Forestal denuncien retallades del 72%

Compartiu aquesta història

Els últims ajustos pressupostaris de la Generalitat de Catalunya estan deixant sense subvencions a la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme, tal i com denuncia la mateixa agrupació.

Aquest tipus d’organisme funciona gràcies als voluntaris que col•laboren en l’extinció d’incendis, i es tracten d’organitzacions no professionals i sense ànim de lucre, que apleguen Ajuntaments, propietaris forestals i voluntariat. Entre tots els seus membres, s’arriben a coordinar fins a 10.000 persones a la vegada.

El que denuncien aquestes agrupacions, també conegudes com a ADF, és que des de l’any 2009 fins al 2013 les retallades en el cos han estat reiterades, fins arribar al 72% del pressupost en aquest últim any.

Si s’analitza partida per partida, es podria observar com en matèria d’inversions la Generalitat no ha destinat ni un únic euro en desenvolupar l’organització des del 2010, a excepció del 2012, quan es van equipar els vehicles amb localitzadors.

Com a conseqüència de les retallades, la Federació d’ADFs denuncia que la seva situació perilla greument, el que podria acabar repercutint en els treballs que realitzen les agrupacions davant la prevenció i l’extinció dels incendis forestals.

Aquestes retallades es sumen a les que ja ha realitzat la Generalitat als Bombers i a les ajudes de gestió forestal sostenible, no afectant només als mitjans d’extinció, sinó sobretot al manteniment dels boscos i la prevenció dels incendis.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics