URGENT

Desarticulada una xarxa mafiosa que robava cotxes de luxe a la UE i els venia a Catalunya

Compartiu aquesta història

Els Mossos d’Esquadra han enxampat una organització de delinqüents que es dedicava a robar cotxes de gamma alta a diversos països d’Europa i els venia a Catalunya, després de manipular els bastidors mitjançant falsificacions de gran qualitat.

En total, la xarxa hauria robat 42 vehicles valorats en 1’3 milions d’euros. Tots ells s’han pogut localitzat, excepte dos, i 26 s’han quedat en mans dels compradors que els van adquirir sense saber el seu origen real. Els altres 14 han pogut ser recuperats quan ja estaven manipulats i a punt de passar la ITV per ser matriculats.

La investigació, que ha comptat amb la col•laboració de la policia francesa i alemanya, va començar quan els Mossos es van adonar que un ciutadà rus podria estar vinculat al tràfic il•lícit de vehicles. Un fet que es va confirmar després que els gendarmes localitzessin uns tot-terrenys robats a Catalunya amb els bastidors molt ben falsificats, el que permetria a l’organització vendre els cotxes sense problemes.

Una vegada sostrets els vehicles per arreu d’Europa, aquests eren introduïts a Catalunya per manipular-los, i vendre’ls després per Internet a compradors de tot l’Estat.

En concret, es blanquejava mitjançant un membre de la organització que tenia un negoci de compravenda de cotxes a PLF.

La investigació, que encara continua oberta tal i com s’informa des de La Vanguardia, compta amb 16 detinguts, alguns d’ells veïns de PLF i Malgrat, i els altres procedents d’altres localitats i països.

Aquesta desarticulació mafiosa es suma a les que ja es van efectuar a d’altres trames organitzades, com la que venia cotxes en mal estat als vorals de la N-II mitjançant els cartells “de particular a particular”,. O la que s’encarregava de falsificar els documents de la Inspecció Tècnica a un taller de Tordera.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics