URGENT

Lloret i Càritas renoven el conveni pel projecte Centre de Distribució d’Aliments

Compartiu aquesta història

Càritas Diocesana de Girona, Càritas Parroquial de Lloret i l’Ajuntament de la mateixa ciutat han renovat per un any més el conveni del projecte centre de Distribució d’Aliments.

Tal i com apunta el director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, l’acord ha estat possible gràcies a la bona predisposició i col•laboració de l’Ajuntament, ja que és vital per tal de coordinar-se i optimitzar esforços per tal d’arribar a més gent i ser més efectius.

El Centre de Distribució d’aliments de Lloret es va posar en marxa l’any 2011, i ha estat una iniciativa conjunta entre diverses administracions i entitats, tant privades com públiques, per tal de donar suport a les famílies i persones que estan patint més greument la crisi econòmica.

Segons Barnera, el projecte “ha estat pioner a l’Estat Espanyol i són moltes les comunitats autònomes que estan adoptant aquest model”. Aquest projecte es centra en dignificar l’entrega d’aliments passant de donar lots de menjar, a poder agafar-los com si fos un supermercat on les persones trien aquells productes que necessiten.

L’any passat van atendre a més de 1.100 persones de casi 500 famílies. Una xifra que significa un increment important respecte al 2011, quan es van atendre 360 famílies.

La regidora de Benestar i família del consistori de Lloret, explica que amb aquest projecte busquen oferir no només un servei assistencial, sinó també de reforç de l’autonomia de les persones, a les que cal dotar d’habilitats i estratègies per fer front a la seva situació.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics