URGENT

Calella censa els apartaments turístics

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Calella ha posat en marxa la regularització de les vivendes d’ús turístic amb dos objectius definits.

El primer, tractar d’evitar l’economia submergida i el segon, donar una major cobertura legal tant als propietaris com als turistes.

La campanya ja es va iniciar aquest passat mes d’agost i en només dues setmanes ja s’han censat una vintena d’apartaments, tal i com informa La Vanguardia.

Segons els càlculs de l’Ajuntament, s’espera que s’acabin legalitzant més de mig centenar de vivendes.

L’Alcaldessa de Calella i també presidenta de la comissió de Turisme de la Associació de Municipis de Catalunya , Montserrat Candini, veu en els apartaments turístics un “valor afegit” per al destí del turisme familiar, a la vegada que alguns propietaris consultats valoren positivament la “tranquil•litat”que els ofereix “estar dins de la llei”.

Segons la Llei de Turisme de Catalunya, els propietaris que destinen al mercat turístic els seus habitatges han d’informar a l’Administració i inscriure’l en el registre de Turisme de Catalunya.

Aquest tràmit es pot realitzar des dels Ajuntaments municipals, encara que en alguns municipis la pràctica no estigui del tot regularitzada.

L’Alcaldessa també va opinar que no hi ha major sortida de la crisi que la intolerància davant de l’economia submergida. Segons va explicar, les vivendes “no declarades representen una competència deslleial” davant a aquells que respecten la llei.

L’Ajuntament de Calella cobra una taxa de 390 euros als propietaris que registrin el seu apartament turístic. Una taxa que només es paga al donar d’alta la vivenda, i que després aquesta es beneficia de la seva difusió i promoció turística a través de la Guía Oficial d’allotjaments turístics de la Generalitat de Catalunya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics