URGENT

Els municipis deuen 1 milió d’€ al Consell Comarcal

Compartiu aquesta història

 

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) viu una situació de debilitat i de supervivència econòmica. Ho ha dit el president de l’ens Miquel Angel Martínez en la presentació del balanç econòmic dels primers anys de legislatura.

El Consell apunta als deutes que mantenen alguns ajuntaments cap a l’ens comarcal com a principal causa de la seva situació econòmica.

En aquest sentit el president del CCM xifra en un milió d’€ el deute dels municipis cap a l’ens. Davant d’això el govern comarcal, de CiU i PP, es proposa reordenar l’administració. D’entrada està buscant una solució als serveis deficitaris, com la gossera comarcal, per evitar el seu tancament.

El president va recordar que el pressupost de l’ens ha passat dels 40 milions fa 2 anys als 29 actuals.

Per reduir despeses l’administració s’ha reordenat en un únic edifici i ha revisat les seves despeses generals.

A banda de l’impagament dels municipis, el CCM també confirma que el deute d’administracions superiors, com la Generalitat tampoc ajuda a millorar la situació econòmica del Consell.

El president no ha donat el nom dels municipis deutors, però alguns municipis, com Pineda, s’han afanyat a assegurar que estan al corrent de pagament amb l’administració comarcal.

Tot i la situació econòmica de l’ens,Martínez assegura que els 39 serveis que dóna el CCM es continuaran oferint amb normalitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics