URGENT

Malgrat recorda mossèn Joan Alsina mort per la dictadura de Pinochet

Compartiu aquesta història

 

Només una setmana després del triomf del cop d’estat del General Pinochet a Xilè, el nou règim va assassinar al mossèn Joan Alsina, amb només 29 anys.

Després de passar pel seminari, Alsina va tenir el seu destí a Malgrat de Mar, municipi que el recorda com un jove vicari molt obert i amb ganes de fer arribar l’evangeli a la població.

Alsina, però, va marxar a Xile l’any 68, dos anys després d’haver arribat a Malgrat i va treballar en diferents hospitals propers a la capital. Les seves idees revolucionaris i la seva manera d’ensenyar la paraula de Déu el van posar de seguida en el blanc de la dictadura que va acabar amb ell el 19 de setembre del 73, avui fa 40 anys.

Per recordar la figura d’Alsina Justícia i Pau i la Parròquia de Sant Nicolau organitzen aquest vespre un acte de commemoració de l’aniversari de l’assassinat.

L’acte tindrà lloc a la Biblioteca La Cooperativa a les 20:30 h amb la presència de Jordi Roig, professor i documentalista; Cisco Miró, prevere secularitzat i mestre; Ramon Masachs, rector del Poblenou de Pineda de Mar i membre del Fòrum Joan Alsina, i Jordi Planas de Justícia i Pau.

L’ideal d’Alsina i la seva influència ha donat nom a un fòrum de debat intern dins l’església catalana, amb una 80a de capellans, que busquen la participació de tots els cristians dins l’Església

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics