L’Ajuntament tanca el 2012 amb números verds

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest matí, el ple municipal ha aprovat la liquidació de comptes corresponents a l’any 2012. Segons les dades aportades pel govern, el consistori va tancar l’any amb un romanent de tresoreria de més d’1 milió d’€. Això significa que, tot i el deute viu existent en crèdits i préstecs bancaris, el balanç de l’any passat és positiu. El regidor d’hisenda, Josep Ribas, explica que un cop descomptats les obligacions denegades i les deutes de difícil cobrament el saldo és positiu.

Tot i els números verds, el PP ha criticat que al tancament del pressupost municipal de l’any passat, moltes de les inversions previstes no s’han fet, i apunta a la manca de lideratge del govern. El regidor popular, Óscar Bermán, critica el deute viu de l’Ajuntament, que a data 31 de desembre era de més de 4 milions d’€, el que suposa un 44% del pressupost ordinari.

Esquerra comparteix la preocupació dels populars sobre el deute viu del consistori. Francesc Alemany preguntava al govern sobre si la intenció de cara al final de legislatura és reduir el nivell d’endeutament.

El govern ha assegurat que la situació d’endeutament del consistori no és dolenta i recorda que el sostre permès per llei és del 75% del pressupost, mentre que l’Ajuntament està actualment 44%.

CiU s’ha abstingut en la votació ja que assegura que coneix la forma de presentar els números i que hi ha altres administracions i estaments que auditen els números del consistori. Ho explicava el seu portaveu, Joan Gallart.

Iniciativa, que forma part del govern, ha donat suport als números municipals que s’han aprovat amb el vot a favor dels dos socis de govern, l’abstenció d’Esquerra i CiU i el vot en contra el PP. Juan Andrés Osorio ho explicava així.

El govern municipal ha assegurat que el tancament de l’any passat és el millor dels últims anys, i asseguren que el tancament del 2013 serà encara millor.

Josep Ribas ha assegurat que el consistori ha complert els factors a complir que marca el pla d’ajust pressupostari al que s’ha acollit l’Ajuntament. Entre aquests hi ha un augment d’ingressos previst i una major amortització de crèdits bancaris.

El ple el podreu escoltar aquest vespre a les 10, en diferit a RP.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics