El govern no preveu increments per les ordenances de l’any que ve

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’equip econòmic del govern local està treballant en l’elaboració de les ordenances municipals pel 2014. Serà les que determinaran què s’ha de pagar com a taxes i tributs locals.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, Josep Ribas, augura que no hi haurà s’esperen grans increments dels impostos locals. Diu que bàsicament el que s’introduiran seran nous serveis o possibilitats, però sense augments de tributs.

El principal impost que es cobra des de l’Ajuntament és el IBI, que l’any passat va patir un augment considerable en compliment d’un manament del govern central que obligava a apujar aquest tribut un 10%. Un augment que no es suprimeix, sinó que estarà vigent encara almenys 2 anys més. Diu Ribas que estan a l’espera de noves indicacions de les administracions superiors, però que des de PLF no es preveu augmentar aquest impost.

L’any passat sí hi van augmentar alguns impostos locals com ara el d’escombraries, la retirada de vehicles o el servei de respir.

L’ajuntament de PLF recapta anualment més de 4 milions d’€ a través dels impostos directes, com ara l’IBI, escombraries, IAE o impost de vehicles. Aquesta impostos locals suposen 1 de cada 4€ que ingressa el consistori, segons el pressupost d’aquest 2013.

S’espera que les ordenances fiscals siguin un dels temes a tractar en un ple extraordinari que s’ha de celebrar en aquest mes d’octubre

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics