Els socorristes de Blanes fan 1500 serveis aquest estiu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Entre aquests serveis hi ha el rescat de 5 banyistes que s’estaven ofegant. Tres d’elles estaven conscients i van poder demanar ajuda. Una altra estava semiinconscient i va aconseguir revifar-se després que els socorristes l’atenguessin. La cinquena víctima, en canvi, estava inconscient i es va haver de refer amb maniobres de reanimació cardiopulmonar.

Aquestes 1.500 assistències generals d’aquest estiu representen un descens respecte a l’any passat, en què se’n van fer més de 1.700. El servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Blanes, format per 24 persones, està dirigit pel departament de Protecció Civil de l’Ajuntament. Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil, va fer un balanç positiu de la campanya d’estiu. Assegura que amb una major interacció entre els socorristes i els usuaris de les platges s’estan evitant més ocasions de perill a la platja.

D’altra banda, aquest estiu s’ha fet una enquesta per conèixer els hàbits dels usuaris de les platges. Després d’aquest estudi d’hàbits, ja durant l’hivern, es farà un cicle de xerrades informatives per millorar el servei a les platges de cara a la propera campanya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics