El PP de PLF demana una rebaixa generalitzada dels impostos locals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta setmana el regidor d’hisenda de PLF, Josep Ribas anunciava la voluntat del govern local de mantenir o congelar la majoria d’impostos i taxes locals.

En aquest sentit, el PP de PLF ja ha anunciat que proposarà al govern que apliqui una rebaixa generalitzada d’alguns impostos locals per tal de fomentar el teixit empresarial i afluixar la pressió fiscal al contribuent.

De fet el seu portaveu, Óscar Bermán recorda que sempre s’han mostrat partidaris de la congelació de tributs, però que ara cal fer un pas més i rebaixar alguns impostos locals.

En aquest sentit Bermán afirma que el PP demanarà que es rebaixi un 15% l’IBI per a tots els palafollencs i que la rebaixa arribi al 50% del coeficient pels aturats de llarga durada. També afirma que caldria una rebaixa de l’IAE i d’altres impostos que graven l’activitat empresarial local.

Tot i que Bermán reconeix que el govern central manté l’augment del 10% de l’IBI aplicat fa un any, i que el Pla d’Ajust al que està adherit l’Ajuntament de PLF tutela les accions pressupostàries del consistori, afirma que hi ha marge per reduir la pressió als contribuents palafollencs.

Es preveu que el debat de les ordenances municipals per l’any que ve es faci aquest mes d’octubre en el decurs d’un ple extraordinari, encara sense data.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics