Un vídeo recull els 10 anys de cooperació entre PLF i el poble nicaragüenc de San Isidro

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest diumenge a 2/4 de 7 de la tarda i al teatre municipal, es presentarà el vídeo “Palafolls-San Isidro una història de cooperació”, en el que es recullen els 10 anys de relació entre aquestes dues poblacions. El DVD mostra com s’ha plantejat el treball de cooperació fet en aquesta localitat de Nicaragua i mostra en imatges el que s’ha aconseguit e aquests anys de relació.

El DVD, impulsat per l’entitat Palafolls Solidari, es va gravar en el primer trimestre de l’any tant a San Isidro com a PLF i es mostren les diferents visions de persones relacionades amb la cooperació tant d’aquí com del país centreamericà.

Ho ha explicat Antoni Selvaggi, membre de Palafolls Solidari.

La presentació del vídeo anirà a càrrec de Valentí Agustí, Alcalde de Palafolls i de Glòria Wilhelm, responsable de cooperació i jurista.

El vídeo, en format documental, explica que en un principi la relació de cooperació es basava en la donació de material escolar, ajudes a les comunitats rurals, la construcció de centres cívics o l’asfaltatge dels principals carrers de la vila. Amb la crisi, però, s’ha canviat la política de treball a San Isidro, i els dos ajuntaments i la diputació de Barcelona desenvolupen accions que se centren en la gestió de beques per a estudiants, el funcionament d’un menjador infantil i juvenil amb risc d’exclusió social i la casa materna que atén a noies embarassades durant tot el procés.

Aquest documental l’ha finançat la Diputació de BCN, com a projectes de conscienciació per a la cooperació al desenvolupament.

A banda de Nicaragua, PLF treballa des de fa anys en cooperació en diferents projectes al desenvolupament al Senegal i amb l’Índia.

 

El Vídeo de PLF Solidari

Palafolls-San Isidro, una història de cooperació from Palafolls Solidari on Vimeo.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics