Milers de persones protesten contra les retallades en sanitat i a l’Hospital de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Unes 2.500 persones, segons la Policia de Blanes, i unes 4.000 segons els organitzadors s’han manifestat aquest diumenge pels carrers d’aquesta vila en contra de les retallades que s’estan aplicant a la sanitat i que afecten l’hospital comarcal del municipi.

Els manifestants han recorregut un llarg trajecte des de l’Hospital de Blanes fins a l’ajuntament del poble on han llegit un manifest. La mobilització, organitzada des del comitè d’empresa de l’hospital, volia servir per llançar un crit contra el trasllat del servei de cirurgia cap a Calella i la reducció de llits i habitacions. A mitjans del mes de setembre, el comitè d’empresa de l’hospital ja va organitzar una acampada davant del centre mèdic de Blanes per mostrar el seu rebuig a les retallades i canvis de serveis previstos des del pla de Reordenació Assistencial Territorial (RAT) entre els hospitals de Blanes i Calella.

La manifestació ha començat amb una marxa lenta de vehicles des de Lloret de Mar fins a la porta de l’Hospital de Blanes. Un cop allà, els manifestants han començat a caminar fins acabar davant del consistori del municipi.

La mobilització s’ha portat a terme sense cap incidents i ha recorregut uns tres quilòmetres. L’acte estava organitzat des del comitè d’empresa de l’hospital però ha rebut el suport de plataformes del territori, associacions de veïns del municipi, sindicats i partits polítics com ICV.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics