El transport públic regular no pagarà l’autopista

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest dimecres al matí al Parlament “la gratuïtat absoluta” de totes les línies regulars de transport públic col•lectiu que passen diàriament per l’autopista C-32, l’autopista del Maresme, que a partir d’ara no pagaran “cap tipus” de peatge. Aquesta mesura entraria en funcionament a partir del proper mes de gener, igual que la resta d’actuacions del pla d’homogeneïtzació a les vies de peatge de la xarxa de la Generalitat que actualment s’està desplegant.

Vila responia a una pregunta parlamentària del seu propi grup politic i ha exposat la revisió que està fent actualment el departament del mapa de peatges de Catalunya, i que persegueix l’objectiu d’homogeneïtzar el model de les vies d’alta capacitat i impulsar el transport públic.

El nou model, ha explicat el conseller, està basat en “millorar l’equitat territorial”, amb importants descomptes en les barreres de la C-32 al Maresme i al Garraf (amb descomptes entre el 10 i el 30%) o millores en aquesta mateixa C-32 (com la prolongació entre Blanes i Lloret). El conseller també assegura que es pretén que els beneficis que genera la mobilitat en vehicle privat reverteixin en les polítiques de transport públic.

En aquest sentit, el conseller Vila ha xifrat amb entre 1 i 3 els milions d’euros la inversió que es farà anualment, a través d’un cànon directe de les concessionàries, en el manteniment i la millora del sistema de transport públic.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics