URGENT

La Corporació de Salut defensa la reordenació de serveis entre els hospitals de Blanes i Calella

Compartiu aquesta història

 

A partir del proper dia 28, les intervencions de cirurgia general es deixaran de fer a l’hospital de Blanes i només es faran a l’hospital de Calella. A la inversa que l’Activitat quirúrgica en traumatologia que es farà només al centre de la Selva.

D’aquesta manera es reordena l’activitat hospitalària del nord del Maresme i la Selva Marítima, segons la Corporació de Salut, amb l’objectiu de concentrar les especialitats en un hospital i aconseguir així una major qualitat i seguretat pel pacient.

Diu l’empresa que gestiona els centres sanitaris de la zona, que la concentració ajudarà a millorar l’especialització i que siguin centres de referència i experts en cada materia, augmentant la seguretat dels pacients i enfortint els propis centres.

Aquesta reorganització ha estat molt protestada pels sindicats, que han fet diferents mobilitzacions contràries. Fa cosa d’un mes una 50a de persones van acampar davant del centre blanenc i aquest passat diumenge es va fer una multitudinària manifestació a la ciutat en contra de la deslocalització de serveis de l’Hospital de Blanes.

 

La Corporació explica que la reordenació fa molts anys que s’està fent i ho exemplifica en la reunificació en un únic centre de la farmàcia, arxius, recursos humans, cardiologia, o d’altres serveis.

També recorden que la distància entre els dos hospitals és de “només” 15 quilòmetres i que en cap cas s’eliminen serveis de les urgències, que continuaran atenent qualsevol especialitat durant les 24 hores.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics