Només els estudiants de secundària secunden massivament la vaga d’ensenyament

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Depenent del centre educatiu que es miri, la vaga ha tingut un seguiment ben diferent.

Els mestres de l’escola Les Ferreries van decidir no secundar la vaga per que, tot i estar d’acord amb la majoria de reivindicacions, comencen a estar cansats de tantes aturates. La directora del centre, Núria Vidal, però, anuncia que s’està preparant una vaga indefinida de mestres pel proper mes de gener i que els docents del centre serien partidaris d’aquest tipus d’aturada per reivindicar les seves posicions.

El centre ja havia avisat als pares d’aquesta circumstància pel que la majoria d’alumnes han anat avui a classe normalment.

A l’altra banda del carrer, al CEIP Mas Prats, el 12% dels mestres han decidit secundar la vaga convocada per avui. On més s’ha notat l’aturada, però, és en l’alumnat, ja que 6 de cada 10 alumnes del Mas Prats avui s’han quedat a casa, com explica la directora del centre Rebeca Gómez.

A l’aturada d’avui estaven convocades des escoles , llars d’infants i instituts. A l’IES de la Font del Ferro de PLF, la vaga ha estat secundada per un 10% dels mestres, ja que 4 dels 40 docents avui no han anat a treballar. En canvi, on més s’ha notat la protesta és en els alumnes. Només una 30a d’estudiants dels prop de 500 que té l’institut han anat avui a classe, com comenta el director de l’IES, Daniel Lopez, que afirma que els mestres no creuen en l’eficàcia d’aquesta aturada.

Mestres i estudiants estan avui cridats a fer vaga per protestar contra la reforma educativa del ministre Wert i les retallades en educació. És la segona vaga contra la LOMCE, després de la que ja es va fer al maig i que també va tenir un seguiment desigual a PLF.

Consideren que aquesta llei perjudicarà l’escola pública i la immersió lingüística.

A Catalunya l’aturada també protesta contra la LEC aprovada per la Generalitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics