URGENT

El tram Malgrat-Caldes de la N-II, el que més sinistres acumula de tot Girona

Compartiu aquesta història

 

Es tracta del tram amb més accidents per quilòmetre de tota la demarcació, segons un estudi del RACC sobre el risc d’accidentalitat a les carreteres gironines els últims 7 anys.

De fet el tram concentra tres dels cinc trams amb més densitat de sinistres greus de tota la demarcació en el trienni 2009-2011. Entre aquest destaca el tram Tordera-Maçanet de la Selva, que es considera el punt negre d’aquest traçat.

Tot i que en aquest període estudiat pel RACC encara no si havia prohibit el pas de vehicles pesants, el tram de Malgrat a Caldes, de poc més de 22 quilometres, és on més accidents mortals o amb ferits greus hi ha hagut durant aquest anys. L’estudi, però, evidencia que durant aquest set anys s’han reduït dràsticament el risc d’accident, un 42% a les comarques gironines, tot i això, continuen estant per sobre de la mitjana de Catalunya on es fan servir més les vies ràpides que no pas les convencionals.

L’estudi també evidencia que el trànsit s’ha reduït en els últims anys, sobretot a les vies ràpides i que l’index de perillositat també ha evolucionat en paral.lel a la reducció dels accidents greus.

Entre els trams més perillosos de Girona hi ha la carretera GI-661 entre Palamós i Calonge, la Collada de Toses o la carretera entre Lloret de Mar i Caldes de Malavella.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics