Esquerra afirma que els rebuts de l’IBI s’apujaran a PLF un 3% l’any que ve

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Aquest dilluns es van aprovar les noves ordenances municipals pel proper any. El govern va aprovar la congelació d’impostos, pel que es mantindrà la pressió fiscal sobre els palafollencs el 2014. Tot i això, el grup municipal d’ERC ha afirmat que els palafollencs en realitat veuran com el seu rebut de l’IBI s’apujarà un 3%.

Els republicans expliquen que l’Ajuntament havia de triar entre mantenir el 10% d’increment decretat pel govern Rajoy fa uns anys sobre el coeficient o bé apujar un 13% el valor catastral dels habitatges locals. Finalment el govern va decidir la segona opció. Diu Francesc Alemany, portaveu d’ERC, que un cop tret el 10% d’augment decretat en el seu moment pel govern caldrà aplicar l’augment del 13%, pel que això suposarà un augment de mitjana del 3% dels rebuts de l’IBI pels palafollencs.

Alemany diu que és correcte anunciar la congelació dels impostos, per que el coeficient es mantindrà, però afirma que no es pot amagar que en realitat els palafollencs pagaran un 3% més i que l’Ajuntament per tant, ingressarà un 3% més.

Les ordenances municipals del 2014 es van aprovar en un ple extraordinari del passat dilluns amb els vots a favor del govern; PSC i Iniciativa, el vot en contra del PP i ERC i l’abstenció de CiU.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics