URGENT

El MiD acull una exposició sobre el món geganter

Compartiu aquesta història

 

La sala d’exposicions de l’escola de música de PLF ofereix fins el proper mes de novembre una mostra sobre la Colla Gegantera de PLF.

El grup, que enguany celebra els seus primers 5 anys de vida, exposa els gegantons de la colla així com material didàctic sobre aquest grup de gegants de la nostra vila.

A la mostra també s’hi poden conèixer els gegants d’altres colles amigues i descobrir els orígens de la tradició gegantera a través de plafons explicatius fets pels il•lustradors i dibuixants històrics que l’han explicat en totes les èpoques.

La voluntat de l’exposició no és altra que donar a conèixer l’activitat de la Colla i que tothom pugui conèixer la seva tasca pedagògica, cultural i festiva. El cap de colla, Xavier La Torre, explica que també es veurà en imatges la curta història dels gegants de PLF.

La colla a més està immersa en la preparació d’una trobada comarcal que es farà a PLF el proper dia 17 de novembre.

L’acte, que coincideix amb el fet que el gegant de PLF és l’hereu de la comarca, es farà al centre i s’hi podrà gaudir d’activitats de tot tipus. Així es preveu activitats per a la mainada, cercavila de gegantons o ball de gegants entre d’altres. Latorre explica que des de les 10 del matí els gegants convidats estaran plantats al centre on es faran diferents balls, batucades o ball de bastons.

Precisament per a la celebració d’aquest acte multitudinari la colla demana ajuda als palafollencs. Es busquen voluntaris per poder dur a terme les activitats previstes i ajudar a l’organització i logística de la jornada

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics