URGENT

Malgrat haurà de refer el pont foradat per manca de seguretat

Compartiu aquesta història

 

Dimarts uns operaris de l’empresa encarregada del cobriment de la riera de Malgrat van foradar part del pont del carrer Passada. En concret es va foradar una part de les baranes robustes del pont per tal de donar continuïtat al futur passeig que cobrirà tota la part urbana de la riera.

Dos dies més tard, però, l’Ajuntament ha anunciat que haurà de refer el pont per garantir-ne la seguretat.

A través del web del consistori s’explica que un cop fet els dos forats es va descobrir que la barana del pont, inaugurat fa 100 anys, està feta de formigó.

Això ha fet suposar als tècnics que la barana és un element estructural del pont i que els treballs fets aquesta setmana podrien suposar algun problema de seguretat.

L’Ajuntament no disposa de cap document històric en relació a la construcció d’aquest pont, inaugurat al 1914. Per tant, no se sap del cert sí la barana és un element estructural del pont i també es desconeix la seva capacitat de càrrega. Davant aquests fets, l’equip de govern ha decidit tornar a refer el pont immediatament amb formigó. Paral•lelament el consistori iniciarà un estudi per determinar la capacitat de càrrega del pont, per on actualment hi passa un gran volum de cotxes a diari.

Per això mateix, un cop posada en dubte la seguretat del pont, es va tallar al trànsit el dimecres a la tarda i no es restablirà el trànsit fins que estigui refet.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics